Zagreb / Sabor: Hrvatsko DA ulasku Sjeverne Makedonije u NATO

01. 03. 2019. u 13:07:00 Fena

Shares: 0

Hrvatski sabor u petak je, sa 116 glasova 'za' i dva 'protiv', potvrdio protokol uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Republike Sjeverne Makedonije u NATO, čime je Hrvatska među prvim državama koja je ratificirala ulazak te zemlje u taj sjevernoatlantski vojno-politički savez.

 Glasanje je u sabornici pratilo i visoko makedonsko državno izaslanstvo, a predsjednik Sabora Gordan Jandroković čestitao im je na potvrđenom protokolu o ulasku u NATO te najavio da će hrvatska vlada nastaviti pružati potporu Makedoniji na putu prema članstvu u EU.

"Čestitam Republici Sjevernoj Makedoniji na članstvu u NATO-u i mogu Vam reći u ime zastupnica i zastupnika koji su podržali današnju odluku kako će Vam Republika Hrvatska pružati potporu na putu prema EU”, poručio je.

Hrvatski sabor je posljednjeg radnog dana prije jednosedmične stanke izglasao i Zakon o izboru vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, koji bi trebao doprinijeti unaprjeđenju, očuvanju i zaštiti položaja nacionalnih manjina u dijelu koji se odnosi na izbore za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina, a radi njihova sudjelovanja u javnom životu i upravljanju lokalnim poslovima. Prema zakonu oni će se birati prve nedjelje u maju svake četiri godine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA