S dva plišana medvjedića htjeli sakriti 150 kilograma ovčjih crijeva

Radiosarajevo.ba
S dva plišana medvjedića htjeli sakriti 150 kilograma ovčjih crijeva
Foto: Carina Srbije / S dva plišana medvjedića htjeli sakriti 150 kilograma ovčjih crijeva

Carinici u Srbiji su 10. februara 2020. godine na prijelazu Gradina zaplijenili 150 kilograma svježe usoljenih ovčijih crijeva za kobasice.

Slučaj je zanimljiv jer su šverceri, obojica državljani Srbije, htjeli crijeva zakamuflirati s dva velika plišana medvjeda i rođendanskom tortom.

Naime, nakon što su ih carinici zaustavili, rekli su da nemaju ništa za prijaviti, te da su u susjednoj Bugarskoj kupovali darove za dječji rođendan. Kako bi potkrijepili tu priču, carinicima su iz svog Passata izvadili medvjediće i tortu.

Međutim, carinici su potom otvorili prtljažnik i ostali zaprepašteni - unutra su bile dvije sjedalice, a iza njih ogromna vreća sa svježe usoljenih ovčjih crijeva.

Nekoliko vreća s istim sadržajem pronađeno je u prostoru za rezervne gume, te na zadnjem sjedištu i ispod njega. Jedna vreća bila je skrivena ispod navlake na suvozačevom sjedištu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije