Rusija žestoko prozvala Hrvatsku

7
Radiosarajevo.ba
Rusija žestoko prozvala Hrvatsku
Foto: EPA-EFE / Gordan Grlić Radman

Rusija je uputila snažan protest Hrvatskoj zbog "uvredljivih i neutemeljenih optužbi ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana o ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu kojeg je nazvao ratnim zločincem", saopćilo je Ambasada Rusije u Zagrebu.

"Uvredljivi jezik i neutemeljene optužbe na račun predsjednika Ruske Federacije apsolutno su neprihvatljive", navodi se u saopćenju koje je objavljeno na Facebooku.

Rusija protestira i smatra neprihvatljivim i to što je Gordan Grlić Radman izabranu rusku vlast nazvao "režimom" i javno poželio da ne ostane još dugo na vlasti.

Saznajemo: Bruno Akrapović uskoro bivši na Grbavici

Saznajemo: Bruno Akrapović uskoro bivši na Grbavici

"Imajući to u vidu, ruska strana je izrazila snažan protest Zagrebu. Ovakvo neodgovorno ponašanje predstavnika hrvatskog rukovodstva razara tkivo bilateralnih rusko-hrvatskih odnosa koji ove godine obilježavaju 30 godina", navodi se u ruskom saopćenju.

U njemu se službeni Zagreb poziva da se suzdrži od izazivanja negativnih posljedica za međudržavne odnose Rusije i Hrvatske.

"Također smatramo potrebnim pridržavati se općeprihvaćenih pravila međunarodne komunikacije i diplomatskog bontona", kažu u Ambasadi Rusije.

Podsjetimo, Ministar vanjskih i europskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman prošle je srijede u emisiji "A sada vlada" Hrvatskog radija izjavio da je Vladimir Putin počinitelj ratnih zločina i ponadao se da "ruski autokratski režim" neće biti dugog vijeka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije