Rok za aferu 'funkcionerski stanovi'

Radiosarajevo.ba
Rok za aferu 'funkcionerski stanovi'

Premijer Srbije Mirko Cvetković izdao je nalog Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije da u roku od dvije nedelje u potpunosti rasvijetli aferu oko stanova koji su ranijih godina dodjeljivani zaposlenima u vladi, saopšteno je iz vlade.

Predsjednik vlade je zatražio da se izvrši revizija svih postupaka i ispitaju pravne mogućnosti kao bi se otklonile nepravilnosti prilikom dodjele stanova, ističe se u saopštenju.

Cvetković je prije dva dana naložio da se utvrde sve okolnosti pod kojima su ranije dodjeljivani stanovi zaposlenima u vladi. Premijer je tada saopštio da Vlada Srbije od 7. jula 2008. godine, kada je formirana, nije dodijelila nijedan stan.

Predsjednik Srbije Boris Tadić pozdravio je u četvrtak brzo reagovanje vlade povodom afere "funkcionerski stanovi" koji su dodjeljivani ranijih godina i istakao da je to veoma važan korak u borbi protiv korupcije.

"Dobro je da se ova afera istjera na čistac i da se vidi ko je šta radio kako bi, od vlade premijera Cvetkovića pa nadalje, ovakva štetna praksa bila onemogućena", istakao je Tadić i naveo da je veoma važno da se prestane sa nepravdom takve vrste kako bi građani vratili povjerenje u državne institucije, dodaje se u saopštenju.

Beogradski mediji objavili su prošle nedjelje da su za vrijeme vlade Vojislava Koštunice državni službenici otkupili 288 državnih stanova po cijenama nekoliko puta nižim od tržišnih.

beta/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije