Roj stršljenova izbo ženu u Hrvatskoj: Vatrogasci nisu mogli prići kući

Radiosarajevo.ba
Roj stršljenova izbo ženu u Hrvatskoj: Vatrogasci nisu mogli prići kući
Foto: Arhiv / Ilustracija / Stršljen

Roj stršljenova napao je prije dva dana u Otišiću, kod Vrlike u Hrvatskoj, stariju ženu koju su spasili djelatnici hitne medicinske pomoći i tamošnji vatrogasci, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) Grada Splita.

Vatrogasci su dojavu o napadu stršljenova na stariju žensku osobu dobili u jutarnjim satima i rečeno im je da je žena, kako bi se obranila od najezde uboda, ušla u kuću, te se nakon toga više nije javljala, prenosi Hina.

Županijski vatrogasno-operativni centar je obavijestio JVP Sinj. Sinjani su potom kontaktirali svoju hitnu medicinsku pomoć, a o tome je obaviještena i splitska hitna, te su na mjesto događaja poslani doktor i ekipa HMP-a iz Vrlike.

Kako su rekli vatrogasci, zbog vrlo velikog broja stršljenova nisu mogli pristupiti do vrata kuće napadnute žene pa su pozvali lokalnog pčelara koji im je dao svoja odijela koja su potom obukli i konačno prišli vratima kuće. Srećom, vrata su bila otključana, a u unutrašnjosti kuće su pronašli stariju ženu koja je bila pri svijesti, ali izbodena po rukama i glavi. Ubrzo je zbrinuta od strane HMP-a Vrlika.

Nesretna žena je nakon pružene liječničke pomoći u Vrlici prevezena u KBC Split.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije