Rekorder sa hrvatskih cesta: Vozio automobil s 4,9 promila alkohola u krvi

Radiosarajevo.ba
Rekorder sa hrvatskih cesta: Vozio automobil s 4,9 promila alkohola u krvi
FOTO: Screenshot / Alkotest
Policajci su tokom nadzora prometa u petak u 12.35 sati na Peteranskoj cesti u Koprivnici, u Hrvatskoj, zaustavili 47-godišnjeg vozača.

Nakon alkotesta utvrđeno je da je vozio automobil dok je bio pod utjecajem alkohola od 4,90 promila. Nakon toga bio je smješten u posebnu prostoriju sve do prestanka djelovanja alkohola, prenosi 24sata.hr.

"Sve vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, s obzirom da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti i uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Osobama koje su konzumirala alkoholna pića savjetujemo da ne upravljaju vozilima, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi-vozila odnosno da zamole osobu u koju imaju povjerenje, a koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije konzumirala alkoholna pića, da upravlja vozilom. Mladima savjetujemo primjenu tzv. dogovornog vozača", apelira policija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije