Reisman nastavlja pohod po zagrebačkim fakultetima

Radiosarajevo.ba
Reisman nastavlja pohod po zagrebačkim fakultetima

Nakon incidentnog predavanja i razmjene uvreda sa studentima u utorak na Fakultetu političkih znanosti, kontroverzna američka komunikologinja Judith Reisman gostovala je u srijedu i na Medicinskom fakultetu u Zagrebu gdje je govorila na temu Utjecaj hiperseksualizacije društva na razvoj ljudske osobnosti.

Dekan Medicinskog fakulteta i moderatorica tamošnje tribine na početku su odmah pozvali na civiliziran dijalog, te pristojnost i toleranciju.

Judith Reisman je govorila o američkom seksologu Alfredu Kinseyju i njegovom istraživanju o orgazmu. Pritom je kazala kako to njegovo istraživanje nije nauka. Govorila je i o osnivača Playboy-a Hugha Hefnera koji ju je svojevremeno i tužio, a potom se osvrnula i na uvođenje seksualnog odgoja u škole.

Seksualni odgoj kriv za abortuse i silovanja

Ustvrdila je kako je takav potezpovećao broj silovanja žena, pobačaja, spolnih bolesti te zlostavljanja djece.

"To govori da je nešto pošlo po zlu", kazala je Reisman ističući da se to ne smije događati.

Prema njenim riječima djeca se prerano izlažu seksologiji što dovodi do trauma. Navela je kako je Hrvatska po broju abortusa tik uz Veliku Britaniju koja decenijama ima seksualni odgoj u školama. Istovremeno, ustvrdila je, Poljaci i Grci nemaju ta predmet u školama i nalaze se na dnu ljestvice.

Incidenti bi se mogli dogoditi i na večerašnjem predavanju Judith Reisman na Filozofskom fakultetu. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije