Reagirao Čedomir Jovanović nakon vijesti o privođenju

2
Radiosarajevo.ba
Reagirao Čedomir Jovanović nakon vijesti o privođenju
Foto: Facebook / Čedomir Jovanović

Lider LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je danas da mu nikada nije uručen poziv za saslušanje koje je bilo zakazano za 29. januar u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu, a koje je danas naložilo njegovo dovođenje uz pomoć policije na sljedeće saslušanje u martu, pišu srbijanski mediji.

"I samo tužilaštvo u poruci za medije na Viber grupi priznaje da mi nije uputilo poziv jer ga je dalo policiji. Ja sam svakako bio spriječen da dođem jer sam bio u bolnici, a što vjerujem da zna svako u pravosuđu, kao i u medijima koji su prenijeli poruku iz Viber grupe, na osnovu koje ja ispadam veći problem za Srbiju od Velje Nevolje", rekao je Jovanović reagirajući na prethodno saopćenje tužilaštva.

Jovanović je istakao da nema razlog da izbjegava tužilaštvo i sud i dodao da bi, da je znao za poziv, na saslušanje “došao i sa respiratorom”.

"Želim da što prije stavim tačku na 'životinjski odnos' prema mojoj porodici dok sam bio u bolnici i borio se za život", istakao je Jovanović.

Niko više od mene ne želi da pred sudom kažem istinu i preuzmem odgovornost za svoje postupke – naglasio je on.

Podsjetio je da ima policijsko osiguranje 24 sata i da je to opće poznato.

"To znaju svi baš kao i onaj koji ne želi da zna i može da ignorira činjenicu da od kada sam izašao i bolnice više puta kontaktirao i sa Trećim osnovnim tužilaštvom i sa Trećim osnovnim sudom. Obje te institucije vrlo dobro znaju da nije nikakav problem moj dolazak u zgradu suda. Naprotiv, ja želim da se to desi što prije", naglasio je Jovanović.

Medije je zamolio da ga pozovu i pitaju sve što žele, jer kako je naglasio, i dalje smatra da je “to bolji put do istine od Viber grupa gdje se često objavljuju besmislice.

Treće osnovno javno tužilaštvo ranije danas je medijima saopćilo da je izdalo naredbu za policijsko dovođenje lidera LDP Čedomira Jovanovića na iduće saslušanje, s obzirom da se nije odazvao pozivu koji mu je bio upućen za 29. januar preko policije.

Jovanović treba da bude saslušan povodom sumnji da je 18. jula 2020. teniskim reketom udario vlasnika centra za fizikalnu terapiju “Fizio centar”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije