Dramatično u Srbiji: Raste broj preminulih i pacijenata na respiratoru

0
Radiosarajevo.ba
Dramatično u Srbiji: Raste broj preminulih i pacijenata na respiratoru
Foto: rs.n1info.com / Covid-19 u Srbiji

U posljednja 24 sata na koronavirus širom Srbije testirano je 13.091 osoba, njih 2.823 bilo je pozitivno, dok je nažalost preminulo 14 lica.

Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom Srbije se nalazi 126 pacijenata.

Podsjetimo, jučer je bilo testirano je 8.397 osoba, od kojih je 1.318 bilo pozitivno, dok je nažalost preminulo 11 lica.

Zaključno sa jučerašnjim presjekom, u bolnicama širom Srbije na respiratorima se nalazilo 119 pacijenata.

Ova jučerašnja brojka novozaraženih ne predstavlja realnu sliku, jer je ponedjeljkom uvijek drastično manje pozitivnih slučajeva zbog, kako je u više navrata isticao dr. Predrag Kon, značajno smanjenog testiranja tokom vikenda.

Zato se svaki put sa zebnjom isčekuje najnoviji presjek u utorak, prenosi blic.rs.

Iz bolnica jutros stižu upozoravajuće informacije o popunjenosti kapaciteta, a iz Beograda, gde je situacija ubjedljivo najgora, još od prije dva dana covid pacijenti se na liječenje upućuju u Požarevac, Mladenovac i Smederevo.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da će sjednica Kriznog štaba biti održana u četvrtak i dodao da će konačna odluka o mjerama zavisiti od balansa između zaštite zdravlja i ekonomije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije