Raspisana crvena potjernica za ubicom Luke Jovanovića

Radiosarajevo.ba
Raspisana crvena potjernica za ubicom Luke Jovanovića

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopćilo je danas da je za Markom Milićevim (33), koji se sumnjiči da je 25. jula vozilom „mini countryman” udario Luku Jovanovića koji je potom preminuo, raspisana crvena potjernica Interpola.

U saopćenju je navedeno da će osumnjičeni biti uhapšen gdje god bude identificiran, i dodaje da MUP blisko sarađuje s Interpolom kako bi osumnjičeni što prije bio priveden pravdi.

Srbijanski ministar policije Nebojša Stefanović je jučer izjavio da se Milićev nalazi u Turskoj i da je njegovo hapšenje pitanje dana.

Milićev je od ranije poznat policije i osuđivan je zbog krađa, posjedovanja oružja i pokušaja ubistva.

Milićev koji se ranije prezivao Marković se tereti se za teško djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i za nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnim nesreći. Zbog pružanja pomoći Milićevu osumnjičeno je još šest lica i njima je tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu danas odredio pritvor.

Milićev je optužen da je na Brankovom mostu u Beograd vozilom "mini countryman"  25. jula udario Luku Jovanovića koji je dan kasnije preminuo u bolnici.

Optuženi Milićev je pobjegao s lica mjesta. Otac poginulog Leke, Bojan Jovanović protestirao je nekoliko dana na Brankovom mostu, a kasnije sa zahtjevom da policija pronađe počinioca pridružio mu se veliki broj građana, piše Anadolu Agency.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije