Raskrinkan poslovođa iz BiH: U Dubrovniku potkupio teško povrijeđenog radnika sa 10.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Raskrinkan poslovođa iz BiH: U Dubrovniku potkupio teško povrijeđenog radnika sa 10.000 KM
Foto: Printscreen / Policija / Ilustracija

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom iz BiH koji je prošle godine radio na području Dubrovnika kao poslovođa u građevinskoj kompaniji, a u junu, tokom renoviranja ugostiteljskog objekta, nije poduzeo potrebne mjere propisane Zakonom o zaštiti na radu.

Jedan od radnika je pao s terase kroz otvor visine četiri metra u unutrašnjost ugostiteljskog objekta. Zadobio je višestruke prijelome torakalne kralježnice i lom zdjelice.

Četrdestdvogodišnjak je povrijeđenom radniku u februaru ove godine direktno i preko drugih radnika ponudio 5.000 konvertibilnih maraka (oko 2.555 eura) kako bi povukao krivičnu prijavu protiv kompanije. Povrijeđeni radnik je ponudu odbio.

Erdogan povodom odluke Turske: 'Prekidamo trgovinske odnose sa Izraelom'

Erdogan povodom odluke Turske: 'Prekidamo trgovinske odnose sa Izraelom'

Nakon toga 42-godišnjak je povisio ponuđeni iznos na 10.000 eura i radniku ponudio i zapošljavanje ako odustane od krivičnog postupka.

Radnik je na to pristao, uzeo novac i ovjerio lažnu izjavu u kojoj je naveo da ne poznaje odgovornu osobu trgovačkog društva, da nikada nije radio u Dubrovniku i da nije nastradao radeći na gradilištu tog ugostiteljskog objekta, a sve kako bi odgovorna osoba i poslovođa trgovačkog društva izbjegli krivičnu odgovornost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije