Rob pronađen u Hrvatskoj / Rasima Ćulafića zvjerski su mučili i tukli

21. 10. 2017. u 21:37:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Rasim Ćulafić (36) je živio kao rob i mučen oko godinu i pol dana u hrvatskom selu Draganić nadomak Karlovca.

Nad njim se romska porodica, tačnije Petar Velić (59) i njegova tri sina, Igor (22), Ivan (34) i Dražen (29), brutalno iživljavala, a sudbina ovog nesrećnog čoveka zaprepastila je region.

Kako pišu hrvatski mediji, kada je pronađen u kanalu jedva je davao znake života, a druga romska porodica je pozvala hitnu pomoć i policiju. Promrzao, pretučen i neuhranjen, Ćulafić je zadržan u Karlovačkoj općoj bolnici.

Sada je objavljen i snimak ovoga napaćenog čoveka, na kojem  se vidi koliko je izmučen. Ćulafić je svaki dio imanja na kojem su ga držali kao roba morao održavati za za komadić hljeba i nekoliko cigareta. 

Otac i trojica sinova su ga brutalno mučili. Zavezali bi ga i bacili u pojatu sa slamom. Leđa su mu poljevali sredstvom za čišćenje papaka stoke. Tu mu je i dalje otvorena rana. Izbijali su mu zube, lomili rebra, tukli čekićem po noktima. 

U Draganiću niko nema hrabrosti javno govoriti. Ipak, bez navođenja identiteta žele razgovarati. Policija je više puta bila na imanju ove romske porodice.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA