Rasim Ljajić: Treba ispitati jesu li Vučića napali navijači Novog Pazara (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Rasim Ljajić: Treba ispitati jesu li Vučića napali navijači Novog Pazara (VIDEO)

O incidentu u Potočarima, kada je izviždan i napadnut premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić, govorio je i Rasim Ljajić, ministar za rad i socijalnu politiku ove zemlje.

"Nemam šta da kažem, bruka i sramota. Ovo nije ni muslimanski ni vjerski. Kad vam neko dođe na dženazu, na sahranu, tu prestaje svako neprijateljstvo. To nije ni vjerski ni moralno", kazao je Ljajić, dodavši kako je to napravilo veliko štetu samoj Bosni i Hercegovini. 

"Premijer je učinio mnogo u nekoliko mjeseci da se odnosi dviju zemalja i naroda poprave i ovo se nije trebalo desiti. Današnji događaj je potvrdio da je to teško. Narod Srbije nije bio za njegov odlazak, ali on je opet odlučio da investira u budućnost političku i Srbije i regiona", naglasio je Ljajić, objasnivši da je incident u Potočarima kukavički čin. 

Na pitanje novinarke da li i on misli kao ministar za policiju Srbije Nebojša Stefanović koji vjeruje da je incident organiziran i da ima političku poziciju, a da su u njemu sudjelovali navijači iz Novog Pazara, Ljajić je kazao kako treba provjeriti i učiniti sve da se sazna je li zaista riječ o navijačkoj grupi iz Novog Pazara.

"Baca se ozbiljna stigma na te navijače, ali treba dokazati i kazati ko je to tačno napravio. Treba ispitati i ustanoviti ko je i da li je napravio incident. Ako jeste, onda treba kazniti sve koji su učestvovali. Oni su možda učestvovali, ali oni sigurno nisu organizatori", istaknuo je Ljajić i dodao da su i ranije te grupe iz Sandžaka odlazile na obilježavanje 11. jula i kolektivnu dženazu u Potočarima. 

Pogledajte video: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije