Raguž i Karamarko o položaju hrvatskog naroda u BiH

Radiosarajevo.ba
Raguž i Karamarko o položaju hrvatskog naroda u BiH

Predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž razgovarao je u Trgovišću, rodnom mjestu prvoga hrvatskoga predsjednika Franje Tuđmana, s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

Tokom razgovora razmatrana su najvažnija pitanja za odnose dvije sestrinske stranke, ali i odnose dvije države Hrvatske i Bosne i Hercegovine, posebno o položaju hrvatskoga naroda u BiH, priopćeno je iz HDZ-a 1990.

U novim okolnostima kada je Republike Hrvatska postala punopravna članica Europske unije, Hrvati u BiH očekuju još jasniju i djelotvorniju potporu svojim legitimnim zahtjevima za ravnopravnost u BiH kao državotvornoga i ustavnoga naroda s druga dva naroda.

Hrvati, također, očekuju da se njihovi prijedlozi za promjene ustava BiH razumijevaju kao instrument za ostvarenje njihovih temeljnih nacionalnih i građanskih prava, ali i kao konstruktivno rješenje za ukupnu stabilizaciju prilika u BiH i izgradnju BiH kao demokratske države koja će ispunjavati standarde kako bi u bliskoj budućnosti mogla pridružiti se Hrvatskoj i postati članicom Europske unije i NATO saveza, stoji u saopćenju javlja Fena.

U utorak Raguž će se sastati sa zamjenicom predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić i predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije