Radojičić o Bandiću: Beograd žali, bio je dosljedan najvišim principima

1
Anadolija
Radojičić o Bandiću: Beograd žali, bio je dosljedan najvišim principima
Anadolija / Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić uputio je telegram saučešća Upravi Grada Zagreba povodom smrti gradonačelnika Milana Bandića, u kome je naveo da će se Bandić pamtiti kao čovek koji je bio konstantno na usluzi građanima, te da i Beograd danas žali za njim, javlja Anadolu Agency (AA).

"Imao sam to zadovoljstvo i čast da sa gradonačelnikom Bandićem sarađujem i razmenjujem pozitivna iskustva koja su za dobrobit građana oba grada.

Maratonac, štaviše ultramaratonac kako u politici tako i omiljenoj sportskoj disciplini, razmišljao je i delao na duge staze. Imao je vizije koje je uspešno ostvarivao, pre svega misleći na one koji su mu toliko puta poverili da brine o Zagrebu. Zagreb je tokom njegovog mandata prolazio kroz brojne izazove, a on je uvek bio tu, i borio se za dobrobit svih građana. Ipak, u najtežoj, ličnoj bitki sa bolešću nažalost nije uspeo da pobedi", naveo je Radojičić u telegramu.

Dodao je i da "Beograd i Zagreb spajaju, ne samo autoput i zajednička istorija, već i privreda, kultura, umetnost, sport, i sve druge delatnosti, ali pre svega ljudi".

"Ljudi kao što je bio Milan Bandić, koji stvaraju veze i odnose i zbog toga danas i Beograd žali za njim. Pamtićemo gradonačelnika Bandića kao čoveka koji je bio dosledan najvišim principima, konstantno na usluzi građanima Zagreba, i verujem da će njegov grad i u budućnosti biti upravo onakav kakvim ga je on zamišljao i svojim radom stvarao", navedeno je u telegramu saučešća gradonačelnika Beograda.

Milan Bandić, gradonačelnik glavnog grada Hrvatske, Zagreba preminuo je noćas u 66. godini od posledica srčanog udara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije