Radnici HRT-a apelovali za pomoć

Radiosarajevo.ba
Radnici HRT-a apelovali za pomoć


Predsjednica ogranka Hrvatskoga novinarskog društva (HND) na HRT-u Elizabeta Gojan obratila se danas u Novinarskom domu u Zagrebu, gdje je video-projekcijom od strane dijela zaposlenih na HRT-u apelovano za obnovu i spas ove TV kuće.

Oni su zatražili od Sabora Hrvatske da "preuzme odgovornost i izabere kompetentno vodstvo HRT-a koje će kuću obnoviti, a ne razoriti".



Korporativni taoci

Ocijenivši kako je najveći broj zaposlenika HRT-a uz novinare i urednike koji su snimili apel, Gojan je ustvrdila kako je znatno manje onih koji su taoci korporativnih psihopata, javila je Hina; istaknula je kako HND šalje poruku vlasti koja želi raščistiti korupciju na televiziji, pozivajući je da u televiziji ne gleda polugu svoje moći.

"Ured predsjednika HRT-a ne razumije javnu televiziju", rekla je, dodajući kako sudionici apela traže da se umjesto prikazivanja kupljenih BBC-jevih dokumentaraca i drugih proizvoda stranih televizija prikazuju hrvatski dokumentarci i snimaju hrvatski filmovi i emisije.

Ocijenila je kako HRT danas više nema gledatelja i slušatelja, premda radi njih postoji, objavila je agencija Fena.

Ko su novinari koji apeluju

U trominutnom videoapelu 57 zaposlenika HRT-a, ne samo novinara i urednika, nego i tehničkog osoblja, poziva se vlasti da potaknu HRT da promiče javni interes, kulturu, znanost, obrazovanje, civilno društvo i nacionalne manjine, ističući kako bi javna televizija trebala biti bez žutila, pritisaka, privatnih interesa...

Zlatko Lagumdžija novi urednik FTV-a

Uz Gojanovu, među novinarima koji su se pridružili videoapelu su Zoran Šprajc, Stipe Alfier, Mirjana Rakić, Denis Latin, Mladen Stubljar i Aleksandar Stanković, Mladen Iličković, Oka Ričko, Robert Zuber, Domagoj Novokmet, Maja Sever, Hrvoje Zovko, Miljenko Kokot, Mirjana Rakić, Goran Rotim i Slavko Cvitković.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije