Radnici Hitne došli pomoći dedi (80), on ih napao i vikao da su ustaše

1
Radiosarajevo.ba
Radnici Hitne došli pomoći dedi (80), on ih napao i vikao da su ustaše
Foto: ZZHM / Hitna pomoć (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Neimenovani 80-ogodišnjak u Hrvatskoj je napao ekipu Hitne pomoći koja mu je došla u pomoć nakon što mu je pozlilo na lokalnoj zabavi, piše portal Danica.

Sve se događalo u mjestu Sjeničak Lasinjski kod Karlovca potkraj jula ove godine oko 22 sata.

Hitna je dobila poziv za intervenciju na javnom okupljanju kod središnjega križa u selu te su dolaskom zatekli muškarca bez svijesti na oko pet metara od šatora u kojem je bila fešta, a oko njega bilo je 10-ak osoba.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Kako mu je puls bio slab, odmah su ga stavili na nosila i unijeli u kombi Hitne pomoći gdje su mu "napravili obradu, a s obzirom na to da je osoba i dalja bila u polusvjesnom stanju, dali su mu terapiju kisikom i glukozom te je isti za nekih par minuta došao svijesti".

"No, čim je došao svijesti, počeo je agresivno mahati rukama, psovati i govoriti jeb… vam mater ustašku, srest ćemo se izvan službe, prerezat ću vam vrat i slično", ispričao je medicinski tehničar.

Prema optužnici kojom tužitelji za čovjeka traže osam mjeseci uslovnog zatvora, on je "medicinskog tehničara rukom udario u desnu stranu lica i prouzročio mu natučenje lica, a drugog tehničara desnom nogom udario u glavu uslijed čega je isti zadobio natučenje nosa i ogrebotinu donje usne".

"Morali smo pozvati policiju te se zbog svoje sigurnosti, s obzirom na to da se ispred vozila nalazilo desetak osoba koje su očito željele ući u kombi, udaljili vozilom oko pet minuta od mjesta događaja, gdje smo i dočekali policajce", rekao je drugi medicinski tehničar.

Muškarac je rekao da se ne sjeća što se dogodilo.

"Ne sjećam se ni da mi je pozlilo, već samo da me je neko pitao da li sam cijepljen protiv korone. Sjećam se da i sam bio na Križu gdje je bilo puno ljudi i nešto se slavilo. Popio sam dva ili tri, četiri gemišta koji su bili jako mlaki pa mi je zato pozlilo", kaže.

No, tvrdi kako se ne sjeća da je pao u nesvijest, već samo da se probudio u bolnici, a ako je istina ovo što se navodi u optužnici, tada se, vjerovatno, stidi sam sebe.

Inače, optužen je za djelo prisile prema zdravstvenom radniku, jer je "zdravstvene radnike koji svoju djelatnost obavljaju kao javnu službu silom spriječio u obavljanju njihove zdravstvene djelatnosti", ističe se u optužnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije