Radmanović se susreo sa Josipovićem i Vujanovićem

Radiosarajevo.ba
Radmanović se susreo sa Josipovićem i Vujanovićem

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović čestitao je danas hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću i građanima Hrvatske završetak pregovora sa EU i izrazio nadu da će i BiH uz takve susjede ubrzano krenuti ka Evropi.

        Radmanović, koji se danas na marginama Samita šefova država i vlada zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) na Svetom Stefanu sastao s Josipovićem, izrazio je zadovoljstvo dobrim odnosima sa Hrvatskom i nadu da će otvorena bilateralna pitanja ubrzo biti riješena.

        Josipović je rekao da je Hrvatska spremna da pruži svu neophodnu pomoć BiH kako bi se ubrzao njen put ka EU i izrazio zadovoljstvo uspješnim završetkom pregovora sa EU, te naglasio kako su brojne reforme napravljene, ali i da je ostalo još posla.

        Radmanović je tokom susreta sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem izrazio zahvalnost za organizaciju Samita, čestitao Crnoj Gori uspješno jednogodišnje predsjedavanje SEECP-om.

        Izraženo je zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima dvije zemlje, te je naglašeno da su stvoreni uslovi za potpisivanje dva međudržavna sporazuma - o granici i o dvojnom državljanstvu.

        Razgovarano je i o ekonomskim odnosima dvije zemlje, s posebnim akcentom na energetiku i izgradnju saobraćajnica.

        Radmanović i Vujanović su konstatovali da odnosi BiH i Crne Gore mogu biti primjer dobrosusjedskih odnosa u regiji i Evropi, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

        Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nabojša Radmanović učestvuje na Samitu šefova država i vlada zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) koji će danas biti održan na Svetom Stefanu u Crnoj Gori.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije