Pusić: Hrvati u BiH su po utjecaju nevidljivi

Radiosarajevo.ba
Pusić: Hrvati u BiH su po utjecaju nevidljivi

Kandidatkinja HNS-a za hrvatsku predsjednicu Vesna Pusić izjavila je kako su Hrvati u BiH "demografski prepolovljeni, a po utjecaju nevidljivi", javlja Hina.

"Ako se takva situacija nastavi Hrvati će otići i prestati biti čimbenik u BiH, a to bi i za Hrvate i za BiH bila tragedija", upozorila Pusić.
Izjavila je kako polemika između hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i bivšega premijera Ive Sanadera, u kojoj jedan drugom u javnim istupima prijete USKOK-ovom istragom, nije prepucavanje.

"Nije to prepucavanje. Ovo što je predsjednik Mesić rekao je jedan normalni postupak u istraživanju nejasne situacije u vezi prodaje Ine. Ono što je Sanader rekao je jedna vrsta samoobrane", izjavila je Pusić novinarima danas u Dugopolju kod Splita gdje je u sklopu predizborne kampanje održala predavanje studentima Visoke poslovne škole "Minerva".

Po njezinim riječima, Mesićev i Sanaderov istup nisu u istoj kategoriji. "Mesić je upozorio na činjenicu, čini se, prodaje upravljačkih prava Ine za koja nigdje nije evidentirano da je država
primila novac, a bivši premijer Sanader i bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec jedini su bili upoznati sa sadržajem ugovora između Ine i Mola".

Sanader je Mesiću odgovorio "u jednom nonšalantnom stilu, upravo zato da bi stvorio dojam da se ne radi o nečemu ozbiljnom", kaže Pusić.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije