Pula: Psu bacili petardu u usta i upucali ga

Radiosarajevo.ba
Pula: Psu bacili petardu u usta i upucali ga

Dan uoči Nove godine, u nedjelju poslijepodne, u mjestu Galižani u blizini Pule desio se posljednji primjer okrutnosti nad životinjama kakvi su sve češći u našem regionu. Jedna ili više zasad nepoznatih osoba stavili su osmogodišnjem psu Mišku petardu u usta, a potom ju aktivirali, nanijevši mu povrede zbog kojih je u konačnici morao biti uspavan.

„Riječ je o zdravom, velikom odraslom psu, 8-godišnjem mješancu u tipu njemačkog ovčara, kojemu je petarda nanijela doista strašne ozljede usne šupljine. Na žalost, moja je procjena bila da ga moram uspavati jer je to za njega bilo jedino rješenje“, rekao je za Glas Istre dežurni veterinar pulske Veterinarske stanice Stjepan Kočar.

Rentgentskim snimkom glave psa utvrđeno je da je on imao i dva metka u vratu i glavi, i to od zračne puške, te je veterinar ocijenio da je petarda uslijedila nakon što je pas upucan.

Pas je bio u vlasništvu starije, bolesne žene, a njen sin Luciano Zaharija za medije je izjavio:

„Pas je bio u vlasništvu moje mame, ali se o njemu brinuo moj nećak, sin moga brata. Tko mu je to napravio? Ma zna se, Galižana je mala. Razgovarao sam i s jednim čovjekom koji je rekao da je vidio tko je to učinio, a to mi je rekla i prva susjeda. Policija je bila odmah u ponedjeljak, kada sam psa odveo veterinaru, i mislim da neće dugo proći dok i službeno ne nađu počinitelje. Mogu samo reći da je riječ o mlađim osobama, dečkima, fakinima s kojima ljudi i prečesto imaju problema, jer duže vrijeme teroriziraju Galižance. I dosad su znali mojoj mami, koja ima 90 godina i bolesna je, bacati petarde u kuću, što je nju teško bolesnu, jako pogađalo.“

Prema riječima Zaharije, pas je bio dobroćudan i nikada ni prema kome nije pokazao agresivnost.

Policija je prijavu od veterinara primila u nedjelju i još uvijek utvrđuje okolnosti i nastoji otkriti identite počinilaca, piše Glas Istre. Ovakvi slučajevi nasilja nad životinjama obično se sankcioniraju prekršajno, a kazne su samo novčane, međutim moguć je i kazneni progon počinilaca.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije