Prvi čovjek makedonske diplomatije podržao sankcije Miloradu Dodiku

0
Radiosarajevo.ba
Prvi čovjek makedonske diplomatije podržao sankcije Miloradu Dodiku
Foto: Antena Portal / Skoplje

Nakon što su Sjedinjene Američke Države danas i zvanično uvele sankcije članu Predsjedništva BiH, Miloradu Dodiku, reakcije sa svih strana ne prestaju stizati.

Tako se putem svog Twitter naloga oglasio i šef diplomatije Sjeverne Makedonije, Bujar Osmani, koji je istakao kako ova zemlja podržava suverenitet Bosne i Hercegovine, te je pozdravio ove sankcije. 

"Pozdravljamo odluku Ministarstva finansija SAD-a u vezi s kontinuiranim prijetnjama stabilnosti i teritorijalnom integritetu BiH. Sjeverna Makedonija podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i osuđuje svaki čin koji narušava njenu stabilnost i euroatlantsku budućnost", izjavio je Osmani.

Mjesec maj donosi promjene za penzionere u FBiH: Šta se mijenja i kako će utjecati na njih?

Mjesec maj donosi promjene za penzionere u FBiH: Šta se mijenja i kako će utjecati na njih?

Podsjećamo, Ministarstvo finansija SAD-a danas je proširilo set sankcija Milorada Dodika, a na ovoj listi "pridružio" mu se i bivši predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija, kao i njegova supruga Tijana, kao i Mirsad Kukić.

Osim njih sankcionisana je i ATV iz Banja Luke, inače TV stanica bliska Miloradu Dodiku.

Sankcije State Departmenta odnose se prevashodno na zabranu ulaska u Sjedinjene Američke Države.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije