U Milanovićevom štabu skandiranje, kod Grabar-Kitarović mlak pljesak

Radiosarajevo.ba
U Milanovićevom štabu skandiranje, kod Grabar-Kitarović mlak pljesak
Foto: Pixsell / Atmosfera u štabovima

Državno izborno povjerenstvo objavilo je prve neslužbene rezultate izbora za predsjednika Republike Hrvatske 2019. Do sada je prebrojano 28,59% glasova, a za Zoran Milanović uvjerljivo vodi s 32,02 posto glasova.

U izbornom štabu Zorana Milanovića nakon objave prvih rezultata DIP-a skandiralo se "Zorane, Zorane!".

"Sve što smo planirali smo i ostvarivali. Ovdje nema neprijatelja. Zoran kad bude predsjednik, on će biti predsjednik svih građana", kazao je Orsat Miljenić, voditelj izbornog štaba predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića. 

Veselje je zavladalo među SDP-ovcima nakon što su stigli prvi rezultati. Pop i rock hitovi, koji su dotad odzvanjali Tvornicom kulture, sad su se još pojačali, a neki su i zapjevali. Dvoranom odzvanja Big In Japan, Ashes To Ashes Davida Bowieja... 

Zoran Milanović se na Facebooku zahvalio svima na podršci, a posebno svim volonterima, promatračima i svom timu.

U izbornom štabu Kolinde Grabar-Kitarović objava prvih rezultata izlaznih anketa dočekan s mlakim pljeskom. Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a, u štavu Kolinde Grabar-Kitarović je komentirao prve rezultate izlaznih anketa.

Unatoč tijesnom vodstvu Brkić nije zabrinut.

"Rezultati su očekivani. Ne smijemo zaboraviti da je prije pet godina Kolinda Grabar-Kitarović u srazu s kandidatom ljevice imala 15 posto manje. Ovaj put imamo situaciju da na političkom prostoru koju pokriva HDZ imamo još jednog kvalitetnog kandidata. Ona je u ovoj situaciji imala odličan rezultat. Ona će sigurno biti predsjednica Republike Hrvatske, nismo uopće zabrinuti", rekao je Brkić.

Miroslavu Škori je čestitao na rezultatu.

"Njegovi su rezultati hvalevrijedni, treba ih poštivati. Nas ne brine taj rezultat, jer će Kolinda u drugom krugu pobijediti s većom razlikom nego što je pobijedila prije pet godina", rekao je Brkić.

 Ivan Anušić, voditelj  kampanje Kolinde Grabar-Kitarović  dao je detaljniji uvid u situaciju i otkrio ima li razočaranja.

“Nismo razočarani, zašto bismo bili? Rezultat je očekivan, jasno se pokazuje da je više od 50 posto otišlo kandidatima desnice, što je nama zadovoljavajuće i u 14 dana odradit ćemo posao do kraja. Ankete su i prije pokazivale ove vrijednosti. No, treba čekati konačne rezultate jer nisu ankete potpuno relevantne, pa ćemo nakon toga vidjeti. Mislimo da će nam se razlika pred Škorom povećati”, kazao je Anušić i opovrgnuo da se kroz kampanju previše pažnje posvećivalo glavnom protukandidatu. 

Mate Mijić, komunikacijski direktor predsjedničke kampanje Miroslava Škore rekao je kako su rezultatima izlaznih anketa prezadovoljni, a istaknuo je i da, s obzirom na informacije koje imaju s terena, dobre rezultate očekuju i iz dijaspore.

„Mi smo prezadovoljni. Naši rezultati s terena po onim informacijama koje imamo govore da je stanje još bolje za nas. Vidljivo je da su predizborne ankete jako pogriješile i ovaj put i mi smo sigurni da Miroslav Škoro ulazi u drugi krug”, komentirao je Mijić Hini izlazne ankete.

Dobri rezultati iz dijaspore koje očekuju, smatra, dodatno će popraviti rezultat. Dobre rezultate iz dijaspore očekuju, kaže Mijić, jer je Škoro popularan diljem svijeta.

Utvrdio je kako su dobar rezultat ostvarili u Slavoniji ali i u ostatku zemlje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije