Demantirano da je poginula djevojčica u Zagrebu - bore joj se za život

Radiosarajevo.ba
Demantirano da je poginula djevojčica u Zagrebu - bore joj se za život
Foto: Facebook / Zemljotres u Zagrebu

Zemljotres jačine 5,3 stepeni pogodio je jutros u 6.23 Zagreb, a potom je, nešto poslije 7 sati, uslijedio još jedan potres jačine pet stepeni javlja Evropsko-mediteranski seizmološki centar. Uslijedila su još dva manja potresa. 

Kako su ranije javili hrvatski mediji, u zemljotresu je poginulo jedno dijete od 15 godina, a vatrogasci su i dalje na terenu i izvlače zarobljene u ruševinama.

Ipak, ovu vijest je demantirao šef klinike koji je rekao da je djevojčica u kritičnom stanju i da se ljekari trude da je reanimiraju. 

Epicentar potresa bio je sedam kilometara sjeverno od Zagreba na dubini od deset kilomatara. Prvi udar zabilježen je u 6.24, a prema podacima Seizmološke službe Hrvatske magnituda je iznosila 5.5. Uslijedio je potres jačine 5.0. Treće podrhtavanje koje se desilo u 7:40 bilo je magnitude 3.7, dok je četvrti najslabiji potres zabilježen u 9:04

Zagrepčani su u rano jutro u panici napuštali svoje domove. Mnogi pričaju kako je potres bio stravičan, da su u kućama padali predmeti i pucali zidovi. 

Društvene mreže prepune su fotografija na kojima se vidi velika materijala šteta koja je nastala. 

Fotografija koja mnogo govori snimljena je ispred porodilišta gdje porodilje i sestre, ogrnute dekama, stoje zbijene, čuvajući svoje bebe u naručju. 

Prizori koji slamaju srca: Majke ispred porodilišta nakon današnjeg zemljotresa

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije