Prva u regiji: Hrvatska će imati direktne letove do SAD-a i Južne Koreje

Radiosarajevo.ba
Prva u regiji: Hrvatska će imati direktne letove do SAD-a i Južne Koreje
American Airlines letjet će iz savezne države Pennsylvanije gdje živi jedna od najvećih zajednica Hrvata u Sjedinjenim Državama

Hrvatska će od sljedećeg ljeta biti povezana direktnim letovima sa SAD-om.

Najveći svjetski avioprijevoznik American Airlines od juna do kraja septembra tri puta sedmično povezivat će Philadelphiju i Dubrovnik.

Philadephia je jedno od čvorišta American Airlinesa, piše Večernji list.

Prošle je godine kroz Aerodrom Dubrovnik prošlo 44.816 putnika iz SAD-a.

Od 2019. Hrvatska će tako nakon 28 godina ponovno dobiti direktnu avio liniju sa SAD-om. Pri tome bit će jedina zemlja u regiji u koju leti neki od američkih avioprijevoznika.

American Airlines će na liniji Philadelphia – Dubrovnik letjeti tri puta sedmično avionom Boeing 767-300 koji prima više od 200 putnika.

Ta aviokompanija godišnje preveze 200 miliona putnika i ima flotu od gotovo 1.000 aviona.

Za nekoliko dana, Hrvatska će dobiti direktne letove i za Daleki istok. Korean Air uvodi redovnu cjelogodišnju liniju Seul – Zagreb. Letovi na toj liniji također će se odvijati tri puta sedmično, a na njima će se izmjenjivati avioni Airbus 330-200, Boeing 777-200ER, te Boeing 787-9 Dreamliner.

Sljedeće godine Hrvatska bi mogla imati još više interkontinentalnih letova. Već se neko vrijeme pregovara o direktnim letovima Peking – Zagreb, a moguće je da će Zagreb dobiti i direktnu liniju s Montrealom. Pregovara se i o uvođenju direktnih letova u Japan, odnosno u Tokio.

Zagreb već sad ima dvije direktne sezonske linije za Toronto, a tu si i letovi u Dubai i Dohu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije