Provalile u sex-shop: Ukrale su 1.150 KM, artikle nisu dirale

Radiosarajevo.ba
Provalile u sex-shop: Ukrale su 1.150 KM, artikle nisu dirale
Foto: 24sata.hr / Sex shop u Koprivnici

Kad je radnica došla na posao, u prvi tren nije vidjela da je neko u srijedu provalio u trgovinu, kazala nam je vlasnica Sexy Rock Shopa Emanuela Betlehem Lončarić iz Koprivnice, piše 24sata.hr.

Ubrzo je došla u trgovinu i vidjela da je iz ladice nestala koverta s oko 4.400 kuna (1.150 KM).

Nadzorna kamera koja se nalazi s unutrašnje strane sex-shopa snimila je kako neko skida okvir kroz koji je išlo crijevo od klime. Na snimci se vide dvije žene. Dok su bile u trgovini, prije nego što se oglasio alarm, jedna od provalnica pogledala je u kameru i tako olakšala posao policiji.

Uz to su se zvale po imenu.

“Odmah sam prepoznala staru ‘znanicu’ koja je već krala kod nas i zbog nekoliko krađa i provala već je bila na sudu”, kaže vlasnica sex-shopa, u koji je već dva puta provaljeno.

Niko od stanara zgrade nije uočio da se nešto zbiva pokraj ulaza u zgradu.

Vlasnica kaže da su se čak u kafiću koji se nalazi pored njezine trgovine žalili na alarm koji nije prestajao zvoniti, no nisu sumnjali da je krađa u toku.

Inače, Ovaj jedini sex-shop u Koprivnici dobro posluje jer, kako kaže vlasnica, dolaze joj kupci iz okolnih gradova. Najviše se kupuju vibratori, koji se kreću od 159 kuna (40 KM) pa naviše. Cijena vibratora, kojih sedmično ode i 20-ak, ovisi o njegovoj veličini. Kupuju ga muškarci i žene, ali uglavnom uz riječi da je to nekome na poklon.

“Jedna naša starija gospođa kaže kako kupuje vibrator za svoje potrebe jer se preporodila od kada je muškarca zamijenila tom napravom. Otvoreno govori kako joj je mnogo povoljniji od muškarca jer mu ne treba kuhati niti prati, a spreman je uvijek bez ikakvog pitanja”, kazala je vlasnica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije