Protesti naprednjaka širom Srbije

Radiosarajevo.ba
Protesti naprednjaka širom Srbije

Simpatizeri i funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS) održali su u nedjelju protestne vožnje u više gradova Srbije jer su, prema njihovoj ocjeni, izbori 6. maja bili neregularni.

Prema riječima zamjenika predsjednika SNS Aleksandra Vučića, u Beogradu je u protestnoj vožnji učestvovalo 1500 automobila, a oni su se kretali centralnim beogradskim ulicama noseći stranačka obilježja i parolu "Ukrali ste i moj glas". Tokom zaustavljanja ispred Skupštine Srbije, učesnici protesta su uzvikivali i "Tadiću lopove", "Lopovi, lopovi".

Na staklima nekih automobila koji su učestvovali u protestnoj vožnji u Beogradu bile su zalijepljene slike lidera naprednjaka Tomislava Nikolića, javila je agencija Beta.

U Novom Sadu je protestna vožnja naprednjaka 'zabranjena', time što je policija zapisala registarske tablice oko 100 vozila koja su učestvovala u protestnoj vožnji, saopšteno je iz SNS.

Protestne vožnje simpatizera SNS održane su i u Šapcu, Nišu, Kruševcu, Jagodini, Paraćinu i drugim gradovima u Srbiji, ali i na sjeveru Kosova, gdje je u centru Zvečana u vožnji učestvovalo oko 200 automobila.

Predsjednički kandidat SNS Tomislav Nikolić u nedjelju je izjavio da neće odustati od učešća u drugom krugu izbora koji će se održati 20. maja, te najavio da će zahtijevati istragu o dešavanjima na izborima.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije