Protest Žena u crnom zbog Strauss-Kahna

Radiosarajevo.ba
Protest Žena u crnom zbog Strauss-Kahna

Foto: Arhiv

Oko 30 aktivistkinja nevladine organizacije Žene u crnom" danas je u centru Beograda protestovalo zbog imenovanja Dominique Strauss-Kahna za ekonomskog savjetnika Vlade Srbije, javlja agencija Beta.

"Strauss-Kahn je u više navrata optuživan za seksualne zločine, a 2011. godine je uhapšen u New Yorku ioptužen za seksualno zlostavljanje i pokušaj silovanja sobarice-imigrantkinje u jednom hotelu", kazala je predsjednica Žena u crnom Staša Zajović.

Ona je dodala da je najnoviju optužbu protiv Strauss-Kahna pokrenulo tužilaštvo u francuskom gradu Lillesu juna ove godine, da je upleten u mrežu prostitucije u lokalnom hotelu, za šta je zaprijećena kazna od najmanje 10 godina.

Aktivistkinje su nosile transparente na kojima je pisalo da Strauss-Kahn može savjetovati Vladu Srbije o silovanju radnica, kako zloupotrebiti moć, kako seksualno zlostavljati žene, kako širiti rasnu mržnju, a uzvikivale su i Strauss-Kahn iz Srbije van! i Ne u naše ime i ne sa našim novcem.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije