Protest završen mirno, dvije osobe privedene

Radiosarajevo.ba
Protest završen mirno, dvije osobe privedene
/ Foto: Siol.net

Protest protiv korumpirane političke elite održan večeras u Ljubljani protekao je bez većih incidenata, premda je nekolicina demonstranata pokušala probiti kordon policije te gađala policajce različitim predmetima i provocirala ih laserima. 

Glavni zahtjev organizatora "drugog slovenačkog ustanka" je ostavka premijera Janeza Janše ali i cijele vlade. 

Slovenački mediji javljaju da je policija privela dvije osobe zbog posjedovanja hladnog oružja – noža na preklop. Na Trgu republike su tokom protesta odjekivale i eksplozije jakih petardi.

Počeo protest protiv političke elite u Ljubljani

Na Trgu republike još uvijek se nalazi oko 2000 ljudi, dok je na vrhuncu protesta okupljenih građana bilo više od 10.000. 

Nezadovoljni Ljubljančani na večerašnjem su protestu nosili transparente protiv premijera Janeza Janše i njegove vlade, te ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića. Odjeveni kao zombiji, građani su nosili transparente, palili slike političara, te upriličili raznovrsan program kao i minutu šutnje za Sloveniju

U fotogaleriji pogledajte dio atmosfere sa večerašnjih protesta u Ljubljani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije