Protest policije blokirao centar Beograda

Radiosarajevo.ba
Protest policije blokirao centar Beograda

Zbog štrajka policije i blokada Nemanjine ulice i Kneza Miloša, u Beogradu je danas nastao sabraćajni haos. Trolejbusi na linijama 40 i 41 satima nisu prevozili putnike, dok su autobusi koji inače prolaze ulicom Kneza Miloša vozili izmijenjenim trasama, kao i tramvaji na linijama 3, 7, 9 i 12. Zbog blokade u ulici Kneza Miloša gužva se prenijela na cio grad i kolaps je nastao u svim pravcima, a naročito u krugu oko željezničke stanice, piše b92.

Zaposleni U MUP-u rekli su da drugog izbora nije bilo, a od građana zatražili podršku i razumijeevanje. Oko 1500 policajaca danas se okupilo ispred zgrade vlade, zahtijevajući povećanja plata za sve zaposlene u MUP-u, kao i isplatu zaostalih dnevnica i putnih troškova.

Štrajk će nastaviti sve do ispunjenja zahtjeva, koje su predali premijeru, a ne nadležnom ministru, naglasili su iz sindikata.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najoštrije je osudio protest Nezavisnog sindikata policije koji je izazvao kolaps na ulicama glavnog grada. Gradonačelnik je naveo da svako ima pravo da štrajkuje u skladu sa zakonom, ali i da niko nema pravo da svojim protestom ugrožava normalan život Beograđana, te da su to upravo današnjom blokadom saobraćaja u centru grada učinili pojedini pripadnici MUP-a Srbije.

"Sate i sate proveli su Beograđani danas u saobraćaju, otežan je bio prolazak vozila hitne pomoći, vatrogasaca. Grad Beograd je sa više stotina miliona dinara pomogao rad beogradske policije i ogromna većina njenih pripadnika se Beograđanima na odnosu prema policiji svakodnevno zahvaljuje radeći pošteno i profesionalno. Očekujem da se ovakav vid protesta nikada više ne ponovi, a da se prema svima koji ugrožavaju osnovna prava Beograđana primene zakonom predviđene sankcije, bez obzira da li nose uniformu ili ne", izjavio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije