Pronađene kosti Antonije Bilić?

Radiosarajevo.ba
Pronađene kosti Antonije Bilić?
/ FOTO: Robert Fajt, Cropix

Na području Josipdola, nedaleko od vijadukta na autocesti A1 kod Miljanice, nađene su ljudske kosti. Za sada nije poznato radi li se o muškom ili ženskom kosturu, piše Index.hr.

Iz PU karlovačke poručuju da je kriminalističko istraživanje i dalje u toku, nakon čega će kosti biti poslane na analizu. Za sada ne žele izlaziti u javnost sa nikakvim dodatnim informacijama.

No, pojavile su se špekulacije kako bi se moglo raditi o tijelu nestale Antonije Bilić, za čije je ubistvo osuđen Dragan Paravinja. Područje Josipdola je, podsjećamo, temeljito pretraženo u okviru potrage za Antonijom Bilić.

Moglo bi se raditi o Antonijinim ostacima

Izvor blizak istrazi naglasio je za Index da se ništa konkretno još ne zna, te da prije DNA analize neće biti moguće reći radi li se o tijelu Antonije Bilić. Napominje kako lokacija na kojoj su kosti pronađene budi sumnju da bi mogle biti povezane s njenim nestankom.

Od Vinka Ljubičića, advokata porodice Bilić, doznaje se da su Antonijini najbliži upoznati sa pronalaskom kostiju kod Josipdola. Ljubičić je za Index kazao kako se u ovom trenutku ništa ne može tvrditi sa stopostotnom sigurnošću, ali je ipak dodao kako se pretpostavlja da bi se zaista moglo raditi o posmrtnim ostacima nestale Antonije.

"Ako bi to bila istina, onda bi se to tačno uklopilo u rekonstrukciju koju sam iznio pri završetku suđenja. To bi moglo biti to mjesto na koje je Paravinja mogao doći u one 22 minute za vrijeme kojih se nije moglo utvrditi tačno kretanje njegovog kamiona", kaže Ljubičić. Istaknuo je kako bi ovakav rasplet samo učvrstio presudu od 40 godina zatvora koja je protiv Paravinje donijeta na šibenskom Županijskom sudu 19. oktobra.

Kostur pronađen kraj parkirališta

Kostur je pronađen desetak metara od parkirališta koje se nalazi uz cestu i često ga koriste kamiondžije. Kosti nisu bile zakopane. Identitet će se utvrditi DNA analizom na Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu. Uz posmrtne ostatke trebale bi se naći i lične stvari koje bi olakšale identifikaciju.

Mjesto na kojem su pronađene kosti samo je nekoliko kilometara udaljeno od odmorišta Modruš kraj tunela Mala Kapela, gdje je 7. juna prošle godine zadnji put lociran signal mobitela Antonije Bilić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije