Profesor u gimnaziji ošamario dvije učenice, a onda je nastao opšti haos

Radiosarajevo.ba
Profesor u gimnaziji ošamario dvije učenice, a onda je nastao opšti haos
Foto: Blic.rs / Sedma beogradska gimnazija

Do incidenta u Sedmoj beogradskoj gimnaziji došlo je nakon žučne rasprave đaka drugog razreda ove škole i profesora fizike Z.O. zbog rezultata pismenog teksta, saznaje Blic.

Kako se doznaje, profesor je jučer na času đacima podijelio rezultate pismenog testa koji su imali prošle sedmice. Đaci su se pobunili zbog loših ocjena koje smatraju da su dobili zbog nepravednog kriterijuma ocjenjivanja, a najglasnija među njima bila je učenica J. K..

Kako Blic saznaje, profesor je učenicu opomenuo da se smiri, međutim ona nije htjela, zbog čega joj je lupio šamar. U njenu zaštitu skočila je još jedna učenica, a Z. O. je lupio šamar i njoj!

Nakon toga u učionici za fiziku nastao je opšti metež, đaci su skočili na profesora da odbrane drugaricu, a jedan od učenika udario je profesora, međutim zaposleni u ovoj školi ne žele da detaljišu jer, kako kažu, nisu vidjeli sam incident, pa ne znaju tačno šta se dogodilo kada je nastao metež.

"Profesor je objašnjavao kriterijume ocenjivanja, a devojčica J. K. se nije složila sa njim i burnije je odreagovala. Profesor je udario, a kada je ustala drugarica da je zaštiti i ona je dobila šamar", kaže za Tanjug pedagogica Sedme beogradske gimnazije Dragica Kitanović.

Vrisku i haos čuli su drugi nastavnici i direktor škole i odmah su odjurili u učionicu u kojoj se dogodio incident. Direktor je u svoju kancelariju odveo nastavnika, dok je pedagogica ostala u učionici da smiri đake.

Direktor škole je odmah pozvao policiju, a u gimnaziju u Mirijevu pozvana je i hitna pomoć kako bi pregledala udarenu učenicu i ostale đake.

Direktor Sedme beogradske gimnazije Miroslav Markićević potvrdio je za Blic da je u školi došlo do incidenta i da je o svemu obaveštena policija: "Kolega je ošamario učenicu. Đaci su reagovali i odmah ih rastavili. Mi smo odmah sjurili do učionice i izveli učenike. Pozvali smo policiju i hitnu pomoć, a odeljenski starešina je pozvao roditelje i obavestio ih šta se dogodilo."

Kako je dodao o incidentu je obavešteno i Ministarstvo obrazovanja.

Prema nezvaničnim informacijama, profesor koji je ošamario učenicu odveden je u pratnji policije iz škole. U Ministarstvu prosvete kažu da su obaviješteni šta se dogodilo u Sedmoj beogradskoj gimnaziji. Navode da je profesor koji je ošamario devojčice podnio zahtjev da mu se raskine radni odnos iz ličnih razloga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije