'Prodao sam kćerku jer nisam imao para'

Radiosarajevo.ba
'Prodao sam kćerku jer nisam imao para'

Srpski državljanin koji je uhapšen u Švedskoj zbog sumnje da je svoju 14-godišnju kćerku prodao mentalnom bolesniku kako bi je on mogao silovati, policiji je rekao da je to uradio jer "nije imao para". 

Djevojčica prodata za 1000 eura 

Mentalno bolesni muškarac iz švedskog grada Goeteborga djevojčicu je silovao i fizički zlostavljao od septembra 2010. godine. 

Srbijanska policija još nije dobila potrebne podatke o ovom slučaju, te čekaju odgovor na upućeni zahtjev švedskom Interpolu. 

Prema pisanju lista Daily Expressen, porodica 25-godišnjeg mladića mu je, misleći da će mu biti bolje ako ima ženu, kupila djevojčicu od njenog oca u Beogradu za 1.000 eura. Zbog sumnje da su učestvovali u trgovini ljudima uhapšeni su mentalno oboljeli mladić i djevojčicin otac, a pritvoreni su muškarac, koji ju je držao zatvorenu, i 40-godišnja žena, i oni se terete i za silovanje.

Devojčica je, prema romskim običajima, bila primorana da se uda za tog muškarca i odvedena je u stan njegove porodice, gde je zaključana, navodi švedski dnevnik.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije