Procurio snimak: Kako se u Beogradu dolazi do brzih testova da se glasa u Crnoj Gori

Radiosarajevo.ba
Procurio snimak: Kako se u Beogradu dolazi do brzih testova da se glasa u Crnoj Gori
Foto: Bokanews / Ilustracija

Najnoviji audio snimak kruži internetom o plaćanju putnih troškova crnogorskim državljanima da iz Srbije dođu na parlamentarne izbore u Crnu Goru, koji se održavaju 30. avgusta.

Na snimku se čuje da zainteresovani crnogorski državljanin iz Zemuna po preporuci zove izvjesnog Vuka Orovića u Beogradu i interesuje se o tome kako može da dođe na glasanje u Crnju Goru – pita kako može doći do testova na koronavirus bez kojih se u Crnu Goru ne može ući i na koji način će biti plaćeni putni troškovi, prenose mediji.

Građanin: Ja bih došao da glasam za... da više maknemo ovoga. Interesuje me sve i oko testova i putnih troškova.

Orović: Za podatke za testove mi pošaljite podatke a testovi se rade u jednoj laboratoriji i Batajnici, obavijestiću Vas.

Građanin: Trebaju mi testovi za mene i porodicu, i samo ja imam pravo glasa.

Orović: Za vas garantujem test, ali za njih ne. Pokušaću da urgiram kod njih ali ništa ne obećavam.

Tokom razgovora se čuje da Orović kaže da vlada veliko interesovanje za dolazak na glasanje u Crnu Goru i da mu telefon non stop zvoni.

On je pojasnio da oni građani koji nemaju svoj prevoz kupuju kartu koja će im kasnije biti refundirana, a oni koji idu vlastitim prevozom dobijaju dva bona za gorivo, prenosi AntenaM.

Kako prenose crnogorski mediji, zanimljivo da bonovi za gorivo važe samo na benzinskim pupmama Naftne industrije Srbije NIS koja je u državnom vlasništvu.

Vuk Orović je iz Bara i student je Pravnog fakulteta u Beogradu, a bio je hapšen prilikom protesta u Beogradu u julu ove godine, piše CdM.

Kako navode, sumnjičio se da je policajce gađao kamenicama, ali je nakon sedam dana pušten jer su policajci negirali da je on bio u grupi koja je bacala kamenje na njih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije