Procurila snimka Sanaderovog iskaza

Radiosarajevo.ba
Procurila snimka Sanaderovog iskaza

Iskaz Ive Sanadera pred istražiteljima Uskoka pojavio se na internetu. Na popularni servis za dijeljenje sadržaja Sanaderov iskaz postavio je korisnik pod imenom "RemetinecLIVE". Radi se o dijelu Sanaderovog iskaza u trajanju od 12 minuta i šest sekundi, prenio je Index.hr.

U videu koji je na nepoznati način još prije četiri dana iscurio u javnost, Ivo Sanader detaljno iznosi svoju odbranu u slučaju Fimi Media. Ta je afera još u fazi istrage, odnosno - Ivo Sanader je u tom postupku još uvijek osumnjičenik.

Video je nakon objavljivanja na portalima i nakon poziva USKOK-a da mediji uklone pomenuti video, uklonjen sa YouTubea.

Neki hrvatski mediji nisu prenijeli ovu snimku, a Indexu koji je to učinio, stigao je zahtjev DORH-a da pod prijetnjom kaznene odgovornosti hitno uklone Sanaderov iskaz objavljen na YouTubeu.

"Nakon što godinama ušutkavaju glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, Bajić pokušava ušutkati medije", komentar je objavljen na ovoj internet stranici gdje se još navodi: "Index odbija ukloniti video i poziva Bajića na neopozivu ostavku."


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije