“Probudi se, ustani Srbijo”: Hiljade Beograđana opet protestuju protiv Vučića

Anadolija
“Probudi se, ustani Srbijo”: Hiljade Beograđana opet protestuju protiv Vučića
Građani su se okupili i večeras u centru Beograda na protestu "Jedan od pet miliona", koji se održava šestu subotu zaredom.

Okupljeni nosili su  transparente “Mi smo uz narod! Ne uz sadašnje i bivše lopove”, "Ima nas pet miliona”, “Probudi se, ustani Srbijo”, a mogu se vidjeti zastave Srbije, ali i zastava nekadašnje SFRJ.

Glumac Branislav Trifunović pozvao je sve s protesta da dođu na onaj 16. januara, povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića.

"Pištaljke ostavite kod kuće, ponesite svijeće. Želimo da obilježimo taj dan i da se takve stvari više nikad ne dese i da je jedan od naših zahtjeva od kojih nećemo odustati da se pronađu ubice Olivera Ivanovića i to ćemo govoriti stalno, da se pronađu ubice Olivera Ivanovića", kazao je Trifunović.

Kako je dodao, okupljeni su dobili još jednog heroja, Deska iz Rakite, koji je prije dvije subote govorio na protestu, a koji je zaustavio radove na mini hidroelektrani u tom mestu.

"Ima nas više i biće nas više i pobijedit ćemo. Pobijedit ćemo one koji narod nazivaju izdajnicima, stranima plaćenicima, ološima, narkomanima", istakao je Trifunović, dodavši da se šeta i u Kragujevcu, Nišu, a da će se šetati u Novom Sadu i Požegi.

Na protestu je govorila i predsjednica nevladine organizacije Evropski pokret sa Kosova Rada Trajković, koja je rekla da je tuga u nama zbog ubistva Ivanovića.

"Prvo, kad se Milošević pojavio, morao je da pokori Srbe s Kosova, i Vučić, da bi se isto ustoličio, pokorio je Srbe s Kosova", rekla je Trajković.

Ona je ocijenila i da su "oni mislili da smrt Ivanovića treba da promoviše nemogućnost života Srba i Albanaca, ali im je Oliver i mrtav pokazao, jer su izašle i komšije Albanci da ga isprate na posljednji put".

Protesti u Beogradu i širom Srbije organiziraju se poslije napada na jednog od lidera Saveza za Srbiju i predsjednika Ljevice Srbije Borka Stefanovića, kojem je pred skup SZS u Kruševcu razbijena glava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije