Dačić: Majka mi je dala specijalni melem i sad mogu jesti koze po Africi

Radiosarajevo.ba
Dačić: Majka mi je dala specijalni melem i sad mogu jesti koze po Africi
Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačića prije nekoliko dana završio je u bolnici na infuziji tokom posjete afričkoj zemlji Burkini Faso. Dačić je u službenoj posjeti jeo lokalni specijalitet, kozji gulaš.

A kako otkriva Kurir, Dačić je odlučio poslušati svoju majku Jelisavetu i na put više ne ide bez njenog specijalnog melema.

"Odmah me je nazvala da pita kako sam. Napravila mi je i neki narodni lijek, i to me je dočekalo kad sam se vratio u Srbiju. Nije se smirila dok joj nisam obećao da ću ga nositi sa sobom. I, evo, sad ga nosim gdje god da putujem", kaže Dačić.

"Nisam ni sam siguran što je stavila u melem. Znam da je na bazi kumisa, koji je dobar za želudac. Ima i meda, sve su prirodni sastojci. Nije ni važno, nije lošeg ukusa, pa ću ga koristiti, kao što sam mojoj Jeli obećao. Sad mogu jesti i kozji gulaš po Africi", ispričao je Dačić za Kurir.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije