Pritvor trojici mladića koji su "Bentleyem" ugrozili sigurnost Vučiću

Radiosarajevo.ba
Pritvor trojici mladića koji su "Bentleyem" ugrozili sigurnost Vučiću
/ Bentley Continental GT V8 S.JPG, FOTO: Bentleymotors.com
Viši sud u Beogradu odredio je danas, na prijedlog tužilaštva, pritvor do 30 dana trojici mladića koji su u subotu ujutru "Bentleyem" presjekli kolonu automobila predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prethodno su saslušani u Višem javnom tužilaštvu, koje je protiv njih pokrenulo istragu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i predložilo da im se odredi pritvor.

Portparol Višeg suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak donio rješenje kojim je odredio pritvor prema osumnjičenima zbog postojanja osobitih okolnosti da će ometati istragu uticanjem na svjedoke.

Osumnjičeni i njihovi branioci mogu da izjave žalbu na rješenje o određivanju pritvora u roku od tri dana, od prijema rješenja.

Incident se dogodio u subotu oko 8. 20 sati na kružnom toku na Topčiderskoj zvezdi kada je na vozilo u kome se nalazio jSrbije naleteo automobil "Bentley" španskih registarskih oznaka.

Osumnjičeni su ubrzo uhapšeni, a riječ o radnicima osiguranja beogradskih diskoteka i klubova.

Prema krivičnoj prijavi, za volanom luksuznog automobila bio je Luka R, a pored njega su bili i Miloš T. i Stevan D, koji su od ranije poznati policiji po izvršenju različitih krivičnih djela.

Vozilo pripada bivšem fudbalskom reprezentativcu Ivici Dragutinoviću, koji nije bio u vozilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije