Pripreme za povratak Gotovine: Tri vola, janjci, sir

Radiosarajevo.ba
Pripreme za povratak Gotovine: Tri vola, janjci, sir

General Ante Gotovina danas dolazi u Pakoštane, svoje rodno mjesto. Njegovi suborci i mještani Pakoštana, nakon prošlotjedne oslobađajuće presude, najavili su veliku feštu koja će se dugo pamtiti. Očekuje se dolazak oko 30.000 ljudi, piše Danas.hr.

Načelnik Općine Pakoštane Milivoj Kurtov potvrdio je da je doček Ante Gotovine planiran za 17 sati na Trgu kralja Tomislava.

"Mi generala očekujemo oko 17 sati u Pakoštanima. Tu će biti zabavni program s pet do šest izvođača koji će pjevati. Sve općine iz Zadarske i jednim dijelom Šibensko-kninske županije organiziraju svoje štandove s prehranom. Ono što zasad znam, organizirana su tri vola i ne znam koliko janjaca, pršuta i sira. Znači, svi oni koji danas dođu u Pakoštane bit će počašćeni", kazao je Kurtov za Media servis.

Fešta se očekuje do dugo u noć.


Gotovina i Markač u Haagu nakon presude (Foto: Slobodna Evropa)

Inače, analitičari ocjenjuju da Gotovina svojim istupima pokazuje ambiciju da se uključi u politiku, kandidirajući se za neku važnu državnu funkciju.

Profesor Žarko Puhovski u razgovoru za Danas.hr kazao je da bi Gotovina mogao ciljati na predsjedničku funkciju.

Također, profesor Tvrtko Jakovina mišljenja je da Gotovina ima jako velik potencijal, ali ako želi sačuvati svoj "legendarni status", smatra da ne bi trebao ulaziti u politiku, javio je Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije