Prijetnje Radončiću i Ljajiću: Izdajnici islama i kafiri

Radiosarajevo.ba
Prijetnje Radončiću i Ljajiću: Izdajnici islama i kafiri

Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić izjavio je, povodom prijetnji koje mu je uputio novopazarski vehabija Mirza Ganić, da sa takvim prijetnjama već dugo živi. Kada bih na to mislio, prije bih završio u ludnici nego na groblju, rekao je Ljajić za Blic.

Devetnaestogodišnji Ganić, koji ratuje u Siriji na strani pobunjenika gdje koristi ratničko ime Ebu Šehid, postavio je na svom Facebook profilu fotografije ministra Ljajića i bosanskog ministra sigurnosti Fahrudina Radončića uz natpis Prostitutke Zapada.

"Ovo su izdajnici islama i kafiri (đavoli), ljudi koji traže da se zabrani ono što je Allah naredio, dakle, traže uvođenje zakona koji će zabraniti odlazak u džihad. Oni bi da mi sedimo dok Umet krvari. Ništa od toga. Kad svoje namere sprovedu u delo, možda i ispoštujemo da ne ratujemo u drugim državama. Ostaju nam naša Bosna i Srbija. Radujte se, Radončiću i Ljajiću. Možda vi budete ti koji su pokrenuli džihad na Balkanu", napisao je Ganić.

Ljajić kaže za Blic da te pretnje traju već dugo i ističe da su “vehabije i Zukorlićeve pristalice” uvijek predstavljale mnogo veću opasnost za njega nego “antihaški lobi”.

"U najcrnje vreme možda sam imao nekoliko incidenata sa ekstremnom desnicom u Srbiji. Ali ovo što rade vehabije i Zukorlićeve pristalice je poziv na linč", kaže Ljajić, koji inače ima policijsko obezbjeđenje. Ljajić je prošle sedmice izjavio da se zalaže da organizovani odlazak srpskih državljana na poprišta sukoba, poput Sirije, bude tretiran kao krivično djelo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije