Priča sa Jadranskog mora: Djevojka počela da se guši, konobar Almir imao sjajnu reakciju

2
Radiosarajevo.ba
Priča sa Jadranskog mora: Djevojka počela da se guši, konobar Almir imao sjajnu reakciju
Foto: Primorski portal / Almir Slaković

Tokom Noći Velikog pijeska dok je na rivi bilo veselo i živo, na terasi Kalamper Hotel&Spa dogodila se drama, ali sa sretnim krajem zahvaljući mladom i visprenom Almiru Slakoviću (23) iz Mrkojevića.

Almir  je djevojci spasio život u restoranu hotela.

Djevojka je sjedila za stolom sa drugaricom. Iznenada se počela gušiti. Preblijedila je, promjenila se boja njenog lica, usne su pomodrile.

Žena u bh. susjedstvu u nekoliko mjeseci pokušala ubiti tri muškarca

Žena u bh. susjedstvu u nekoliko mjeseci pokušala ubiti tri muškarca

Njena drugarica je panično tražila čašu vode govoreći kako se zagrcnula i kako ne može da diše.

"Ubrzano sam prišao njihovom stolu. Vidio sam da nisu konzumirale hranu, nego pile piće. Shvatio sam da se nije zagrcnula. Imala je kratak dah. Napadi kašlja su se pogoršavali. U momentu sam prepoznao simptome astme, jer ja sam astmatičar.

Pitao sam je ima li astmu, ima li pumpicu. Nije odgovarala. Nisam se dvoumio - uzeo sam pumpicu iz svog džepa i ubrizgao u usta djevojci dva udaha, jedan pa drugi. Nakon drugog je počela normalno da diše. Djevojci je odmah bilo lakše. Rekao sam joj da se smiri, panika je jenjavala, boja u lice se vraćala", priča za Primorski portal Almir Slaković.

"Kad se djevojka potpuno smirila potvrdila mi je da ima astmu. Ispostavilo se da je porijeklom iz mog kraja, da je na ljetovanju, a živi u Francuskoj. Kad se sve dobro završilo rekao sam joj da se pumpicu uvjek nosi sa sobom", rekao je Almir.

Kroz ragovor je kazala da je te noći zaboravila pumpicu.

"Srećom ja sam bio u smjeni. Na terasu je odmah došao da pomogne i čika Mino Kalamperović. Pohvalio je moju pribranost. Bio sam sretan što smo se djevojci našli kad joj je trebalo", kazao je mladi i humani Almir Slaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije