Prevrnuo se izletnički brod na Jadranu, jedna osoba se utopila

0
Radiosarajevo.ba
Prevrnuo se izletnički brod na Jadranu, jedna osoba se utopila
Foto: Dubrovački dnevnik / Kapetanija na Jadranu

Kako je Dubrovačkom dnevniku potvrdio glasnogovornik Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Hrvatske David Radas, došlo je do potonuća izletničkog broda kod Mljeta.

Neslužbeno se doznaje da je do pomorske nesreće došlo danas oko 15 sati, a riječ je o brodu 'Kača' na kojem se nalazilo osam stranih državljana, a oni su se svi spasili i nemaju zabilježenih ozlijeda.

Navodno je smrtno stradao hrvatski državljanin koji je na izletničkom brodu bio skiper.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Izletnički brod prevrnuo se u blizini otočića Glavat, koji se nalazi između Lastova i Mljeta, a radi se o pasari dugoj nešto više od osam metara.

Reporteri Dubrovačkog dnevnika razgovarali su s Mario Orlandinijem, čovjekom koji je spasio devet ljudi, uključujući i dijete,  s prevrnutog broda.

No nažalost, kapetana kojeg je poznavao 20 godina, nije uspio spasiti. 

"Spasio sam putnike, a izvadio tijelo kapetana, čovjeka kojeg sam poznavao 20 godina", kazao je Orlandini koji je objasnio da je do nesreće došlo usljed velikih valova. Jedan od valova je nezgodno zahvatio brod koji se prevrnuo kod otočića Glavat kod uvale Pomena na Mljetu.

"Sreća je da smo spasili njih devetero, od kojih jedno malo dijete od pet godina. Ljudi su u šoku, ali živi... Nažalost, kapetan se nije spasio", rekao je Orlandini. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije