Presuda za erotski biznis: "Došla sam iz Sarajeva, pristala, zaradu smo dijelili"

4
Radiosarajevo.ba
Presuda za erotski biznis: "Došla sam iz Sarajeva, pristala, zaradu smo dijelili"
/ Foto: Zero Hedge

Željko M. (43) iz okolice Muća godinama ignorira pravosuđe kako bi se suočio s optužbom da je prije 11 godina podvodio djevojke na splitskim Pujankama i pritom zaradio najmanje 22.950 kuna (oko 6.000 KM). 

Zbog pet kaznenih djela podvođenja osuđen je na splitskom sudu nepravomoćno na dvije godine zatvora s četverogodišnjim rokom kušnje te će mu u kaznu, u slučaju opoziva, biti uračunato šest mjeseci koje je proveo u pritvoru nakon što je policija razbila lanac prostitucije, piše Jutarnji list

Prema optužnici splitskog tužilaštva, on je od 19. juna do 26. avgusta 2009. s ciljem zarade dogovorio s pet djevojaka erotski biznis, i to nakon što su mu se javile na oglas u kojem je stajalo da traži djevojke za pratnju.

Formirao je tom prilikom i cijene pa je sat užitka varirao od 130 do 200 eura. Za potrebe obavljanja posla unajmio je dva stana, od kojih je jedan bio na njegovo ime, a drugi na ime jedne od djevojaka. Sve su one tada bile uglavnom u ranim 20-ima, a jedna je bila maturantica. Djevojke je do klijenata vozio svojim Mercedesom C klase.

Novac je tekao u potocima, a on je kao organizator i vozač stavio u svoj džep najmanje 22.950 kuna. A djevojke? Jedna je za 49 pruženih usluga zaradila najmanje 19.600 kuna (5.000 KM). 

"U junu 2009. došla sam iz Sarajeva raditi kao konobarica u jednu konobu pokraj Zadra, a Željka sam upoznala preko prijatelja te mi je predložio da dođem kod njega raditi u kozmetički salon. Otišla sam u jedno prenoćište na Brdima i pristala na ponudu pružanja seksualnih usluga. Zaradu smo dijelili popola, imala sam četiri mušterije s kojima je sve dogovarao Željko. Cijene su bile od 800 kuna na sat te 600 za pola sata. Zaradila sam oko 3.000 kuna, a on me ni na što nije prisiljavao, nego je to bio moj odabir zbog loših materijalnih prilika", ispričala je svojedobno Sarajka pred istražnim sucem Županijskog suda u Splitu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije