Preminuo jedan od najbogatijih Hrvata

1
Radiosarajevo.ba
Preminuo jedan od najbogatijih Hrvata
Foto: Printscreen / Juroslav Buljubašić

Umro je poznati splitski preduzetnik Juroslav Buljubašić. Preminuo je u 63. godini života nakon teškog moždanog udara kojega je pretrpio na jugu Italije.

Juroslav Buljubašić bio je vlasnik drvene jahte Malo vitra od 18 metara,  koja je postala simbol Sanaderove vladavine jer je njome plovio dok je bio premijer. Buljubašić je Sanadera ugostio i 2016. na drugoj jahti.

"Tačno je. Ivo Sanader boravio je tri dana na Seagullu II, u rupi između dvije grupe gostiju", potvrdio je tada za Jutarnji list Juroslav Buljubašić, suvlasnik jahte - dodavši da je bio njegov gost, dakle, besplatno.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Bio i prvi Hrvat koji je uplatio rezervaciju sjedala za prvi komercijalni let u zemljinu orbitu, piše 24sata.

"Nadam se da će biti spektakularan pogled. Cijena nije bila 200.000 dolara, kao što se govorilo, dao nam je neki popust. Uzela mi je kartu žena, valjda se nadala da će biti u jednom smjeru, ali vratit ću se ja. U letjelici ćemo imati specijalan sat, mobitele da se možemo fotkati, a ja ću probati uzeti i Hajdukov šal, ako mi daju", rekao nam je Juroslav 2021. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije