Preminuo je legendarni voditelj Saša Zalepugin

4
Radiosarajevo.ba
Preminuo je legendarni voditelj Saša Zalepugin
Foto: Prtscr / HRT / Saša Zalepugin

Legendarni voditelj Saša Zalepugin preminuo je sinoć u bolnici u Hrvatskoj, od posljedica moždanog udara koji je doživio u nedjelju, 16. oktobra.

"Zbogom dušo moja, jedno moje - čekaj me", oprostila se od Saše na Facebooku njegova supruga Tihana Harapin Zalepugin.

Nekadašnji novinar i urednik Nedjeljnog popodneva imao je 91 godinu.

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Zbogom duso moja, jedino moje - cekaj me.

Posted by Tihana Harapin Zalepugin on Friday, November 25, 2022

Zalepugin, koji je inače rođen u Sarajevu, bio je jedan od najpoznatijih televizijskih voditelja bivše države, a mnogi su nedjeljna popodneva provodili uz njegov glas.

Završio je gimnaziju u Pazinu, a zatim diplomirao slavistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na RTV Zagreb počeo je raditi 1966. Najprije kao urednik emisije Kulturna panorama, a 1968. kao urednik Kulturnog programa TV Zagreba.

Bio je urednik i Zabavnog program TV ZAGREB od 1971 do 1973, kada je započelo uređivati i voditi seriju mozaičnih emisija pod nazivom Nedjeljom popodne, u trajanju od 4 sata. Ova emisija 1983. dobila je naziv Sastanak bez dnevnog reda, podsjeća Index.hr.

Saša i Tihana bili su u braku više od 30 godina. Upoznali su se na jednoj modnoj reviji na Hvaru 1975. godine. Na tom otoku već godinama provode svako ljeto.

"Hvar je za mene i Sašu 'naš otok' jer smo se tamo upoznali 1975. godine dok sam ja radila kao manekenka, a on kao režiser. Tu smo se zapazili, a ljubav se dogodila 14 godina kasnije te smo se vjenčali 1992. godine", rekla je Tihana u jednom intervjuu prije nekoliko godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije