Preminuo Đuro Perica, jedan od utemeljitelja HDZ-a Hrvatska i nekadašnji zatvorenik

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo Đuro Perica, jedan od utemeljitelja HDZ-a Hrvatska i nekadašnji zatvorenik
Foto: Facebook / Đuro Perica

Đuro Perica, jedan od utemeljitelja HDZ-a i nekadašnji saborski zastupnik, koji je proveo 14 godina u zatvoru zbog svog političkog djelovanja u Jugoslaviji, preminuo je u svojoj 82. godini života.

"S velikom tugom javljamo da je naš počasni predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a i hrvatski mučenik Đuro Perica preminuo.

Dao je veliki obol u stvaranju hrvatske države. Njegova životna priča mladića koji je prvobitno nevin osuđen na smrt od komunističkih vlasti, a zatim u kazamatima proveo 14 teških godina.

Uskoro svečano otvaranje džamije Arnaudija u Banjoj Luci

Uskoro svečano otvaranje džamije Arnaudija u Banjoj Luci

Neka mu je laka hrvatska gruda! Hvala mu i počivao u miru Božjem!", napisala je na svojoj Facebook stranici Zajednica utemeljitelja HDZ-a 'Dr. Franjo Tuđman'.

Perica je rođen 1941. u Nijemcima, Hrvatska. Pučku školu završio je u rodnom mjestu, a gimnaziju u Zagrebu i Vinkovcima. Diplomirao je na Fakultetu poljoprivrednih nauka u Zagrebu. Uhapšen je 1975. i u zatvoru je proveo punih 14 godina.

+++ PREMINUO ĐURO PERICA +++ S velikom tugom javljamo da je naš počasni predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a i...

Posted by Zajednica utemeljitelja HDZ-a Dr. Franjo Tuđman on Tuesday, August 15, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije