Premijerka Srbije Ana Brnabić otvoreno negirala genocid u Srebrenici

Radiosarajevo.ba
Premijerka Srbije Ana Brnabić otvoreno negirala genocid u Srebrenici

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da ono što se desilo u Srebrenici za Srbiju nije genocid i da ona taj stav zasniva na činjenicama.

Brnabić je za Deutsche Welle, na insistiranje novinara da "prizna da se u Srebrenici desio genocid", poručila da za Srbiju ono što se desilo u Srebrenici nije genocid.

"Odgovorno lice za taj 'užasan ratni zločin' je izručeno Hagu i Srbija je uradila sve što je bilo do nje", rekla je Brnabićeva.

Na konstataciju novinara Tima Sebastijana da ona nikada neće priznati "genocid u Srebrenici", da je to za nju "crvena linija koju neće preći", Brnabić je odgovorila da niko neće prekrajati historiju.

"Vi posmatrate Srbiju kao da je ona neki izolovani sistem. Pogledajte kako zemlje u regionu tretiraju ratne zločince", ukazala je Brnabićeva.

Ona je naglasila da nije korektno da novinar omalovaži uspjehe koje je Srbija postigla i da donosi proizvoljne ocjene, te poručila da je ponosna što se Srbija suočava sa svojom prošlošću, prenose beogradski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije