Premijer Srbije u Moskvi: Riješene određene nejasnoće u vezi s 'Južnim tokom'

Radiosarajevo.ba
Premijer Srbije u Moskvi: Riješene određene nejasnoće u vezi s 'Južnim tokom'

Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Moskvi sa predsjednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim, javlja Agencija Anadolija.

Nakon jednosatnog susreta u četiri oka, predsjednici vlada održali su sastanak sa članovima dvije delegacije tokom kojeg su razgovarali o bilateralnim odnosima, projektu "Južni tok",‎ energetskoj saradnji, izgradnji i rekonstrukciji željezničke mreže u Srbiji, saopćeno je iz Vlade Srbije.

Vučić je nakon susreta sa Medvedevim istakao da odnosi između Srbije i Rusije idu naprijed i pozitivno ocijenio rast trgovinske razmjene, koja u prvom kvartalu ove godine iznosi devet posto. 

"Danas smo imali dobre razgovore o ekonomskim i političkim temama, razriješili smo i neke nejasnoće u vezi s projektom "Južni tok" i ocijenili kao uspješnu saradnju u svim oblastima. Razgovarali smo i o proširenju režima slobodne trgovine", istakao je premijer Vučić nakon sastanka sa premijerom Medvedevim.

Premijer Ruske Federacije istakao je da je projekat "Južni tok" ključni projekat za Evropu i naglasio da on ne smije biti politizovan. 

"Srbija je imala molbe i primedbe u vezi sa projektom 'Južni tok', koje su tokom našeg sastanka izrečene", zaključio je Medvedev obraćajući se novinarima u rezidenciji predsjednika Vlade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije