Prekrečen grafit podrške Mladiću

Radiosarajevo.ba
Prekrečen grafit podrške Mladiću

Omladinci Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpskog pokreta obnove prekrečili su grafit podrške Ratku Mladiću koji su sinoć u Novom Sadu ispisali pripadnici ekstremističkog pokreta SNP Naši.

"Grafiti koji su ovde ispisani u najmanju ruku ruže naš grad, ali ponajviše pozivaju na mržnju i nasilje. Želeli smo da pošaljemo jasnu poruku da jednoumlju, netoleranciji i mržnji nema mesta u našem gradu, i da onima koji su se odlučili na ovakav vid 'komunikacije' stanemo na put u samom startu", rekla je Andrea Jerinić, potpredsjednica novosadske omladine LSV- a.

Na to što su određene organizacije koje stoje iza ovih parola najavile da „imaju dovoljno boje za ligaške akcije“, Jerinić je odgovorila da se liga već 20 godina bori protiv esktremističkih djelovanja.

"Ovo nije borba ko će više da škraba odnosno kreči po zidovima. Ovo je borba za naš grad koji ne sme trpi zbog tuđih loših delovanja i pogrešnih predubeđenja. Imamo i dovoljno boje, volje i snage da istrajemo i stanemo tome na put", rekla je ona.

Grafit sadržaja Čanak nema dovoljno boje da sakrije junaštvo tvoje. Srećan rođendan đenerale, uz šablone sa likom haškog pritvorenika, osvanuo je na zgradi na Bulevaru oslobođenja 23, na istom mjestu gdje se nalazio i mural Ratka Mladića koji je LSV prekrečio u novembru prošle godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije