Predsjednik Srbije poručio: Večerašnja utakmica odigraće se u miru

Radiosarajevo.ba
Predsjednik Srbije poručio: Večerašnja utakmica odigraće se u miru
/ FOTO: Anadolija

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas u Beogradu sa delegacijom Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i Fudbalskog saveza Srbije (FSA), a uoči večerašnje utakmice te dvije reprezentacije, javlja Anadolija.

Tokom susreta predstavnici HNS-a zahvalili su se predsjedniku Nikoliću na ''iskrenom stavu i zalaganju da se i u sferi sporta odnosi unaprjeđuju i da prate uspjehe na političkom i ekonomskom planu''.

"Predsednik Nikolić je konstatovao da iz svake izjave predstavnika fudbalskih saveza izvire uverenje da se večeras može očekivati fer utakmica i izrazio uverenje da će se i ubuduće sportski događaji održavati u miru, bez incidenata''', saopćeno je nakon susreta iz Kabineta Predsjednika Srbije.

Na stadionu Marakana večeras od 20.45 će se odigrati fudbalska utakmica između Srbije i Hrvatske za kvalifikacije na Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine.

Utakmici neće prisustvovati navijači Hrvatske.

MUP Srbije će za bejzbjednost utakmice angažovati oko četiri hiljade policajaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije