Predivan prizor: Delfini uočeni na Jadranskom moru, mnogi se divili njihovoj ljepoti

0
Radiosarajevo.ba
Predivan prizor: Delfini uočeni na Jadranskom moru, mnogi se divili njihovoj ljepoti
Foto: Blue World Institute / Delfini u Jadranskom moru

Istraživački tim Blue World Institute prvi je put ove godine u Jadranskom moru opazio jato delfina u kojoj se nalazila i svima poznata Apple.

Blue World Institute je na svom Facebook profilu objavio ovu značajnu vijest:

"Uzbudljive vijesti iz Lošinjskog arhipelaga! Naš istraživački tim po prvi je put ove godine opazio jato delfina u kojoj se nalazila i svima poznata Apple!

Osiguran TV prijenos meča Velež - Inter: Evo gdje ćete moći gledati utakmicu

Osiguran TV prijenos meča Velež - Inter: Evo gdje ćete moći gledati utakmicu

Apple je bila u društvu svojih prijateljica Andree i Dawn te njihovih mladunaca - Picarda i Rafala. Ronili su u plitkim vodama (manje od 25 metara dubine) blizu obale otoka Oliba.

Nakon što su istraživači proveli određeno vrijeme uz ovo jato, pridružio im se izletnički brod za posmatranje delfina s turistima. S oduševljenjem su posmatrali Apple izbliza, kako pliva uz Picarda i Rafala. Zatim su se delfini raspršili, roneći u različitim smjerovima, vjerojatno u potrazi za hranom. 

Dok se naš izletnički brod vraćao u luku, delfini su iznenada počeli izranjati i ubrzavati prema valu koji je nastajao dok se brod udaljavao. Surfanje na valovima čini se kao savršen način za kratki predah od ronjenja. Bilo je lijepo vidjeli Apple kako uživa uz Dawn i njezinog mladunca, prije nego što su ponovno počeli zaranjati".

🌊 Prvi susret s Apple ove godine! 🐬🍏 Uzbudljive vijesti iz Lošinjskog arhipelaga! Naš istraživački tim po prvi je put...

Posted by Blue World Institute on Friday, July 5, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije